ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 

  • Σύμφωνα με το ECDC ο κυρίαρχος τύπος γρίπης που κυκλοφορεί είναι ο Α(Η3Ν2). Η πλειονότητα των στελεχών που έχουν τυποποιηθεί γενετικά ανήκουν σε υποομάδες που φέρουν σημειακές μεταλλάξεις σε σύγκριση με το στέλεχος του εμβολίου που έχει παρασκευασθεί. Παρόλου που το γεγονός αυτό ενδεχομένως μειώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι του ιού της γρίπης, συνιστάται η συνέχιση του εμβολιασμού ιδιαίτερα στα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 10/1/2015.
  • Επιδημία  από τον ιό Ebola στην Κεντρική και Δυτική Αφρική. Ο άνθρωπος μολύνεται από τα άγρια ζώα και η λοίμωξη μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μόλυνση πραγματοποείιται μέσω άμεσης επαφής με ιστούς ή σωματικά υγρά μολυσμένων ζώων. Τα συμπτώματα χαρακτηρίζονται από αιφνίδια έναρξη, παρατεταμένη αδυναμία, μυαλγία, κεφαλαλγία και πονόλαιμο. Ακολουθούν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, εξάνθημα και σε περιπτώσεις εσωτερική ή εξωτερική αιμορραγία. Δεν υπάρχει έως τώρα θεραπευτική αγωγή ή εμβόλιο που να εμποδίζει την μετάδοση του ιού. 29/7/2014.
  • Ενημερωθείτε για τα τελευταία κρούσματα λοίμωξης από τους ιούς West Nile, στην Ελλάδα, MERS Cο  στη Μέση Ανατολή, και Hepatitis A, εδώ.
  • To CDC προτείνει, μετά από λοίμωξη από Χλαμύδια τραχώματος, επανέλεγχο σε διάστημα 3 έως 12 μηνών, για την αποφυγή επαναλοίμωξης.  Many patients with chlamydia fail to receive recommended retest. Hoover K. Clin Infect Dis. 2013;56:51-57.